Om mig

*Bugar mig* och säger välkommen till dig som vill följa min blogg om budo och karate. Jag heter Josefin, är 25 år gammal och har tränat kampsport sedan jag var 13. På den tiden kände jag mig rädd och osäker och blev också utsatt i skolan av stökiga pojkar. Mina lärare uppmanade mig att inte ta rollen som offer. Min mamma sa åt mig att börja träna självförsvar.

Aikido hjälpte mot mobbare

Så jag började träna aikido och att lära mig japanska. Jag var redan fascinerad av den japanska kulturen tack vare alla mangaböcker jag slukade och jag tecknade manga själv också. Steget till japansk kampsport var inte så stort för mig. Det var bara en annan sida av konsten, som jag såg det. Det var i alla fall bra för mig att börja träna självförsvar för det stärkte mig och gjorde mig lugn. Jag behövde aldrig slå någon. Det räckte att jag fick en annan utstrålning så blev jag bemött på ett annat sätt.

Prestationerna är inte i centrum. Personlig utveckling är det.

Min träning har alltså betytt mycket för mig som person. Det är det viktigaste att komma ihåg. Även om jag tävlar är inte prestationerna något som driver mig. Jag tränar enbart för min egen balans och mitt välmående. Detta är svårt för många att förstå. Jag ska utveckla vad jag menar i mina inlägg.

Art Director med Siberian Husky

Jag är en vanlig tjej på samma gång. Lyssnar mycket på inidepop, gillar kläder, resor och skapar bilder gör jag fortfarande i mitt jobb som Art Director. Min sambo och jag har precis skaffat en hund och det har varit en dröm för mig sedan jag var liten. Nu har vi en Siberian husky och jag älskar henne som en tok. Vi kallar henne för Elski och hon är en underbar individ. Min sambo som tränar mycket löpning har henne med sig ut regelbundet på sina träningsturer och det är bra för huskies att vara aktiva.

Strategier viktiga för att nå mål i träning

Det är hur som helst bra att dela livet med någon annan som också tränar. Våra livsstilar hakar i varandra och vi har samma behov av bra mat och sömn. Det är viktiga saker om man ska komma någon vart med sin sport. Min blogg kommer att innehålla tips om både näring och strategier. Hoppas att du får glädje av det.